Booking

Booking:

email: nezelhorns@gmail.com

phone: +4531663380

Links:

http://www.soundcloud.com/nezelhorns

http://www.facebook.com/nezelhorns

Music Reviews:

NEZELHORNS 

«Nezelhorns in an Elephant String» ÅDDBÅPP ABPFG1302

“Bandet med det originale navnet Nezelhorns in an Elephant String, kommer fra København og Malmø, og blir ledet av den danske saksofonisten Nana Pi Aabo Larsen. Ellers består bandet av trombonisten Petter Hängsel, saksofonisten Daniel Hanson, bassisten Simon Petersson og trommeslageren Kristoffer Rostedt.

Før jeg satte på denne platen, var jeg overbevist om at jeg kom til å få høre en samling frie strekk, hvor galskap var en viktig ingrediens, men der tok jeg kraftig feil. Her er musikken i store trekk overraskende streit og gjennomarrangert, og mye av musikken er vel tilrettelagt for trombonist Hängsel, som i de fleste strekkene spiller en hovedrolle.

Nina Pi Aabo Larsen lager interessante låter, hvor hun gir stor frihet til de andre musikerne. Arrangementene fungerer veldig bra, særlig fordi man kombinerer instrumentene på en original måte. Som for eksempel trombonesolo med bass og bassklarinett i bakgrunnen. Det gir platen et originalt uttrykk, og når man har en såpass dyktig trombonist som Hängsel med i bandet, så blir det interessant.

Åpningssporet, «3» kan høres ut som en parafrase over Lennon/McCartneys «Michelle», mens resten i hovedsak er fabuleringer rundt et ganske enkelt skjema. Men musikerne jobber tett hele veien, og det er ikke mye som overlates til tilfeldighetene. Men noen utskeielser får vi, og det er i disse strekkene jeg synes det fungerer best. Og variasjonen mellom det litt streite, de frie løpene og det originale og litt tilbakeskuende lydbildet (som på tredjesporet «Tranquilizer») gjør platen spennende og variert. Her legger vi også merke til flott altsaksofonspill av Daniel Hanson.

Hele veien låter dette spennende og nytt. Platen er innspilt live i Malmö i slutten av september i 2012, og selv om det er en stund siden, så vet jeg at bandet fremdeles holder det gående. De skal gjøre en kort turné i Berlin i mars, samt konsert på Blågaardsapotek i København i april. Da tror jeg sannelig at jeg skal møte opp! For dette er et band jeg er overbevist om at har utviklet seg mye siden denne innspillingen i 2012. En fin overraskelse i starten på det nye året!” – Salt Peanuts by Jan Granlie 5th of January 2015. http://salt-peanuts.eu/record/nezelhorns-in-an-elephant-string/

“Det hele foregår på en meget levende og organisk bund, udlagt af bas/trommeparret Kristoffer Rostedt og Simon Pettersson. Disse to musikere har en nærmest telepatisk forståelse af hinanden og spiller med uhyre præcision bag de tre horn. Deres symbiotisk vellyd skaber fremdrift og animerer hornene til virkelig at gå på opdagelse i den musikalske jungle.” -Per Aachmann, Jive.

“Allerede i første nummer aner man, at de svenske herrer og den danske dame i Nezelhorns er yderst kompetente musikere….det er med følelserne uden på tøjet og et meget seriøst og inderligt udtryk….Daniel Hanson spiller legesygt og levende på både basklarinet og altsax – en sand fornøjelse at lytte på. Det er utroligt så høje toner, en saxofon kan spille i hænderne på en engageret, moderne musiker. ” -Thomas Simonsen, Aarhus Jazz Festival.

“Nezelhorns består af en noget usædvanlig besætning, men den store sax og den endnu større basklarinet passer smukt til hinanden og balanceres godt af basunens blødhed. Og det hele holdes på plads af den virkelig velspillende rytme-duo på trommer og kontrabas. Især trommerne (passet af Kristoffer Rostedt) et et stort aktiv: De bliver aldrig for dominerende eller larmende, men passer perfekt til rummet og den intime begivenhed.” -Thomas Simonsen, Aarhus Jazz Festival.

http://www.jazzfest.dk/?a=read_news&lang&s=concerts&aid=519

“TAK for bandets legesyge, poetiske og vilde koncert på Løves Café- og Vinbar i Aarhus i dag…. og tak til dig Nana Pi for din dedikerede optræden og dine fine fortællinger op til numrene… Go klang videre…” -Steen Bille, publikum.

“Liveinspelning gjord 2012 i Malmö blir nu det självbetitlade debutalbumet med Öresundska ‘Nezelhorns In An Elephant String’ på åddbåpp produktion. Det låter som Moserobie-stallet släppts ut på vårens första grönbete efter en lång sibiriskt vinter. När Nezelhorns In An Elephant String med danska saxofonisten Nana Pi Aabo Larsen i täten med rasande tempo intar både scen & luftrum hinner en del av de inte riktigt lika snabba katterna undan. Deras ångestfyllda skrik hörs när blåssektionen släpps ut i full frihet på ‘Tranquilizer’. I kvintetten Nezelhorns In An Elephant String finner vi även Daniel Hansson (Basklarinett & Altsaxofon), Petter Hängsel (Trombon), Kristoffer Rostedt (Trummor) ock Simon Petersson (Kontrabas). Godt Så! -Lennart Olausson

http://www.ib2.se/rec/nies1.htm

David's Angels DN 120605

%d bloggers like this: